Reistips
Home » Reistips

Reistips

  • 1. GENIET, geniet, geniet!!  Linksom, rechtsom, boven, onder en in het midden.. zuig alle zonnige momenten in je op als een spons en bewaar het voor donkere dagen want, deze dagen komen nooit meer terug!! 

  • 2: Alles wat je al hebt, hoef je niet te kopen.. 😉 is dus een bespaartip en maakt je bewust van wat je allemaal al hebt! Want dit was vast niet de eerste keer dat je op reis gaat, haha. Denk aan het milieu en neem het mee!  

    3: Zorg voor een mooie camera om je reis vast te leggen, die paar honderd euro kom je wel overheen, maar de (kwalitatieve) herinneringen die je ermee maakt zijn niet te betalen en dus enorm kostbaar!! 

    4: Wish it, dream it and Do it. Boek dat ticket en ga!!! (Of je wacht totdat je 10 kilo afgevallen bent, de kinderen groter zijn, je een goede baan hebt, meer conditie hebt, de loterij gewonnen enz enz, nee hoor grapje, gewoon gaan! ) 

    5: Think outside the box. Wil je dit bekijken, maar ook dit, dit en dit?! Maar ligt het mijlenver uit elkaar en is het helemaal niet logisch?! Je kunt altijd nog strepen in de plannen, schrijf eerst op wat je het allerliefste zou doen en zou willen bekijken.. En soms is het dan ineens veel dichterbij dan gedacht en daardoor veel makkelijker te realiseren.. DREAM BIG! 

6: Less is more, niet teveel spul meeslepen, waar je heen gaat zijn ook winkels. Een mede backpacker zei ooit eens: neem de helft mee van wat je meenemen wilt, goede tip! Want als je reist is alles wat je niet gebruikt ballast! We gaan zien of dat ook zo is als je met kinderen reist, haha.. 

7: Verdeel de bagage van jouw reisgenoten over meerdere koffers (voor als er wat kwijt raakt) en doe de kleding in kleinere tasjes, zodat je het bij elkaar (en schoon!) houdt.. Je hebt bagage organizers, maar een good old juten/katoenen tasje die je meeneemt naar de bieb om boeken te halen, volstaat ook!